De meeste mensen willen meer geld. Alleen hoe verdien je meer geld? In dit artikel bespreek ik de mogelijkheden van het verdienen van meer geld. Of dat nu in je werk is, online, of naast je werk. Of dat nu actief geld verdienen is of passief. Wat je vervolgens met dat geld doet, dat laat ik weer aan jouw over!

Er zijn twee vormen van geld verdienen, actief inkomen en passief inkomen. Actief inkomen is werk wat zich vertaald naar aantal uur gewerkt x bedrag per uur. Het meeste werk is actief inkomen en dit is ook het makkelijkst om geld mee te verdienen. Bij passief inkomen steek je ergens een keer energie en tijd in en dit genereert vanaf dat moment inkomen. Dat klinkt makkelijker dan actief inkomen maar dat is in de praktijk een stuk moeilijker. Passief inkomen verdiend zich namelijk pas over de loop der jaren echt terug. Een voorbeeld, je schrijft een krantenartikel in 4 uur tijd. In het geval van actief inkomen werk je bij een krant en betaald jouw baas je 4 x 10 euro per uur dus 40 euro voor je krantenartikel. Die 40 euro heb je binnen een maand op je rekening staan. In het geval van passief inkomen publiceer je je krantenartikel bijvoorbeeld op je eigen website. Je verdiend dan geld aan de reclame op de website of eventuele links in het artikel naar producten waar je commissie op krijgt. Als dit je enige krantenartikel is en je maakt gebruik van bijvoorbeeld google adsense dan verdien je per view en met 1 krantenartikel is dat waarschijnlijk maar 1 of 2 views per week wat ongeveer 1-2 eurocent per jaar oplevert, als je geluk hebt. Als je vaker krantenartikelen publiceert op je blog en je krijgt meer views, bijvoorbeeld 1000 per dag, verdien je natuurlijk ook meer. Maar voordat je 1000 views per dag krijgt heb je echt al tientallen of meer dan honderden artikelen geschreven. Dat zijn duizenden uren werk die je er dan al in moet hebben gestopt. In dit voorbeeld zie je al hoe ongelooflijk ingewikkeld het is om passief inkomen te generen. Daarom leg ik in dit artikel uit over actief inkomen. Over passief inkomen schrijf ik een apart artikel.

Actief inkomen

russia-95311_1920.jpg

Of je nu parttime werk of fulltime, je kunt altijd geld verdienen naast je werk. Toch is het wel zo dat iemand die parttime werkt misschien iets makkelijker naast zijn normale werk kan werken dan iemand die al 5 dagen in de week 8 uur per dag bezig is. Daarom focus ik even op de mensen die voltijd werken maar onderstaande informatie is ook zeker nuttig voor parttimers!

Niet alle mensen vinden werken leuk, daarom is het van belang dat je iets kiest om naast je werk te doen wat je leuk vindt. Denk ook even na hoeveel je het geld nodig hebt. Is het voor een leuke vakantie deze zomer? Dan zit er een stuk minder druk en stress achter dan als je het geld nodig hebt omdat je anders de rekeningen niet kan betalen. Heb je het geld echt nodig, kies dan ook niet voor iets onvoorspelbaars. En dan nu de opties

1. Bezorger

container-2877530_1920.jpg

Wordt Postbezorger, Krantenbezorger, Pizzabezorger of Pakketjes bezorger naast je werk. Zeker bezorgen op de fiets of lopend is ook nog eens hartstikke goed voor je gezondheid want je beweegt en je kunt er ook de nodige kilo’s mee verliezen. Krantenbezorger is ideaal voor mensen die vroeg op kunnen staan. Voor je werk loop of fiets je even de krantenwijk en daarna ga je verder naar je werk. Dit is ook redelijk vaste inkomsten want meestal heb je een vaste krantenwijk die je dus voor een vast bedrag loopt. Meer een avondmensen? Ga dan s’avonds eten bezorgen als bijvoorbeeld Pizzabezorger, Subwaybezorger, Sushibezorger of ander eten met bijvoorbeeld Deliveroo. Zeker Deliveroo, Thuisbezorgt en Foodora zijn aanraders omdat je meestal redelijk goed kunt aangeven wanneer je kunt werken. Als pakketbezorger rijd je meestal rond in een busje en ga je naar alle uithoeken om te bezorgen. Steeds vaker willen mensen hun pakketjes s’avonds omdat ze overdag niet thuis zijn door hun werk, dat is dus ideaal voor jouw omdat jij juist na je werk nog wat wilt bijverdienen. Geen zin om doordeweeks bezig te zijn? Bezorgers werken ook in het weekend!

2. Chauffeur

car-1149997_1920.jpg

Eigenlijk is een chauffeur ook gewoon een bezorger, maar dan voor mensen. Dit is vooral handig werk voor mensen die bijna niet drinken en niet zo veel of laat kunnen slapen. Chauffeurs zijn namelijk vaak s’avonds nodig om mensen terug te rijden die zijn gaan stappen. Als je overdag wel 8 uur per dag werkt maar op andere uren dan van 9 tot 5 kun je ook mensen naar hun werk rijden. Er zijn zat mogelijkheden om voor een bedrijf te werken, die regelen dan vervolgens alle administratie. Wil je zelf als chauffeur aan de slag bij bijvoorbeeld Uber, dan heb je een taxivergunning nodig. Daarvoor moet je je ook inschrijven bij de Kamer van Koophandel, dat kun je hier doen, en vervolgens kun je de taxivergunning hier aanvragen. Heb je daar allemaal geen zin in? Dan kun je natuurlijk ook een eurootje bijverdienen met carpoolen via apps zoals bijvoorbeeld BlaBla Car. Dan rij je naar je werk en neem je onderweg iemand mee waardoor je elke dag iets extra’s kunt verdienen. Je kunt bij dit soort apps zelfs instellen of je een prater bent of juist niet en hoeveel je bereid bent om te rijden. Voor vrouwen is er ook een speciale Ladies Only optie, dan rij je als vrouwelijke bestuurder alleen met vrouwelijke medepassagiers. Dat voelt nu eenmaal een stuk prettiger voor sommige vrouwen.

3. Oppassen

children-403582_1920.jpg

Of dit nu kinderoppas, dierenoppas, plantenoppas of huisoppas is, iedereen heeft het soms wel eens te druk om even thuis te zijn en voor alles en iedereen te zorgen. Dat is de perfecte mogelijkheid om geld te verdienen. Geen zin om het huis uit te gaan? Soms is het ook mogelijk om de kinderen, dieren of planten naar jouw huis te brengen! Bij een huisoppas zul je toch echt naar het huis toe moeten… Natuurlijk kun je vrienden, familie en kennissen vragen of ze een oppas nodig hebben. Niet jouw ding of kun je niemand vinden? Geen punt, er zijn tegenwoordig genoeg websites die genoeg klanten hebben. Oppassen kun je doen wanneer je maar wilt, in het weekend of doordeweeks als je tijd hebt. Je kunt je klanten immers zelf inplannen.

4. Dieren uitlaten

beagle-1091670_1920.jpg

Ben je een dierenfan maar doe je liever iets actievers? Laat dan een hond! Lekker uit je werk nog even een uurtje betaald met een hond lopen, ideaal toch? Ben je direct sportief en gezond bezig geweest, en zo verlies je ook nog de nodige kilootjes. Je zou dit s’ochtends of ‘avonds kunnen doen of net na je werk. Een hond moet namelijk meestal 3 keer op een dag uitgelaten worden. Als je het goed speelt kun je soms zelfs meerdere honden tegelijk uitlaten, dan verdien je in dezelfde tijd dubbel of driedubbel zo veel! Meestal regelt een hondeneigenaar een oppas voor vaste tijden, dus dit is ook een redelijk regelmatige vorm inkomen. Je kunt ook hier gaan werken voor een baas of je kunt zelf opzoek gaan naar klanten. Als je gaat werken voor een baas zul je soms wat scholing nodig hebben, als je zelf opzoek gaat natuurlijk niet. Ben je niet zo’n hondenfan maar hou je wel van andere dieren? Je kunt natuurlijk ook kijken of er in je wijk of netwerk (vrienden/familie/kennissen) behoefte is om de kat, paard of het konijn uit te laten.

5. (Bij)les geven

school-1782427_1920.jpg

Kun jij dingen goed uitleggen, lekker simpel zodat zelfs een 5 jarige het nog snapt? Dan is bijles geven misschien iets voor jouw! Ook hier heb je vaak de mogelijkheid om mensen naar jouw toe te laten komen. Veel gevraagde vakken zijn vooral de beta vakken zoals natuurkunde, scheikunde, wiskunde en biologie maar ook talen zijn vaak een struikelblok. Soms moet je wel even je cijferlijsten opduiken omdat daar naar gevraagd wordt of op een andere manier aantonen dat je het vak kan uitleggen. Natuurlijk is het zo dat als je het zelf organiseert je ook meerdere leerlingen tegelijk kunt helpen. Denk trouwens niet alleen aan basis en middelbare scholieren! Ook veel volwassenen doen graag een cursus in de avonduren om hun kennis en kunde bij te spijkeren. Naast bijles kun je natuurlijk ook gewoon les gaan geven in je vakgebied of over jouw werk ervaring.

6. Workshops geven

training-3185170_1920.jpg

Ben jij ergens goed in en kun je dingen goed uitleggen? Geef dan workshops! Denk aan kookworkshops, bakworkshops, schrijfworkshops, tekenworkshops, planningsworkshops, sollicitatieworkshops waar je maar goed in bent of waar je ervaring mee hebt! Workshops zijn populair voor in het weekend maar kunnen ook s’avonds prima worden gegeven. Dit is wel echt iets wat je waarschijnlijk zelf moet gaan organiseren. Het goedkoopst is natuurlijk om dit bij jouw thuis te doen, of een andere plaatst die gratis toegang geeft. Maar natuurlijk kun je ook plek vinden bij de Bibliotheek, vergaderlocaties, golfclubs, restaurants en andere evenement locaties. Pak dit wel goed aan: zorg dat de bijdrage aan de workshop van te voren wordt betaald. Dan weet je direct hoeveel geld je hebt en hoe groot de locatie moet zijn die je moet boeken. Daarnaast weet je dan direct het bedrag wat je verdient en hoeveel geld je dus kunt gebruiken voor de locatie. Geef je een praktische workshop? Laat mensen dan hun eigen spullen meenemen of vraag een extra bedrag voor materiaal, als je die wat goedkoper inkoopt kun je daar ook nog een klein beetje winst uit halen.

6. Bijklussen of IT’en in de wijk en je netwerk

plumber-228010_1920.jpg

Ben je een beetje handig met klussen of goed met computers? Zorg dan dat je hele netwerk (buren, je hele wijk, familie, vrienden, kennissen) dat weet! Vraag een klein bedrag voor de moeite zo’n 5 euro per uur, zeker bij vrienden en familie. Je kletst gezellig bij terwijl je die lamp vervangt, die internet verbinding of tv aansluit, de muur schildert etc. Wie zegt dat werken saai is? Zo blijf je lekker in contact met iedereen en verdien je er ook nog een leuk zakcentje aan. Stel je doet dat namelijk zo’n 3 keer per week een uurtje heb je toch weer 15 euro verdiend, een slordige 780 euro per jaar. Genoeg voor een leuke vakantie of die handige koffiemaker of dat leuke mobieltje.

Geld verdienen online

notebook-1850613_1920.jpg

Natuurlijk kun je ook online geld verdienen. Online gaat het vooral om hoe goed je bent, hoeveel je vraagt en natuurlijk je reviews! Of je nu posters, websites, logo’s designed of artikelen schrijft, vertaald, of controleert op spellingsfouten en of je nu designer bent, IT’er of businesspersoon alles gaat om je prestaties. Goed in engels? Dan ligt er helemaal een wereld voor je open! De meest bekende website is Fiverr, naar het vroegere “heitje voor een karweitje”. Op deze website kun je zelfs met je stem geld verdienen. Ook zijn er mogelijkheden om geld te verdienen met online surveys, hoewel dat gaat om eurocenten en je daar heel veel tijd mee kwijt bent.

 

Dit artikel zal ik blijven aanvullen met nieuwe ideeën dus heb je tips? Weet jij andere manieren om geld bij te verdienen naast je werk, dan hoor ik het graag in de comments!