Altijd al willen weten welke boeken over geld je nu écht moet lezen? Niet op zoek naar van die lijstjes met persoonlijke voorkeuren? Ik ben het internet voor jou afgestruind op zoek naar de meest aangeraden boeken over geld. Bijna elk top boeken lijsten over geld, rijk worden en inkomen zullen wel 1 van onderstaande boeken bevatten. Hieronder dus dé top 10 boeken over geld mét een korte omschrijving (want tijd is geld!).

TOP 10 boeken

Onderstaande lijst is gemaakt op basis van meer dan 10 top lijstjes over geld die ik ben afgegaan op andere websites en blogs. Ze staan op volgorde van het aantal keer dat ik ze ben tegengekomen, met op nummer 1 dus de meest voorkomende. Dit is dus het ultieme lijstje, het lijstje onder de lijstjes. Als je wilt beginnen met lezen begin je dus gewoon bovenaan en werk je naar beneden.

1.You money or your life

81sixynubfl

 

Your money or your life leert je de echte waarde van geld. Het boek geeft je stap voor stap inzichten hoe je op dit moment met je geld omgaat en waar geld waarde toevoegt of juist niet. Als je dat eenmaal begrijpt ga je bewuster geld uitgeven en daardoor haal je sneller jouw financiële doelen. Het boek bied een overzichtelijke stappenplan van 9 stappen die je kunt volgen. Je kunt het boek hier kopen.

 

 

2. Think and grow rich

51uw5tyiqsl

 

Think and Grow Rich heeft 16 weten gehaald uit de succesverhalen van personen die een fortuin hebben verdiend. Als je durft te dromen, gelooft in jezelf en volhard dan kun je alles bereiken. Dit boek helpt om negatieve gedachte die je van dit pad afhouden te onderdrukken en helpt je om je lange termijn doelen in beeld te houden. Je kunt het boek hier kopen.

 

 

3.Rich dad poor dad

51zcmqy7gql

 

Rich dad poor dad legt uit wat voor kennis kinderen van rijke ouders als vanzelfsprekend mee krijgen terwijl andere kinderen dit bijna nooit leren. Dat geeft de kinderen van rijke ouders een voorsprong en maakt het makkelijker voor hen om zelf geld te verdienen. Met dit boek leer jij dit ook. Het boek geeft uitleg over financiële onafhankelijkheid, geld verdienen en investeren en hoe je een bedrijf begint. Je kunt het boek hier kopen.

 

4.The total money makeover

51ayznq41+l._sx260_

 

The total money makeover is een stappenplan naar financiële vrijheid. Het brengt je van schulden, van creditcard schuld tot hypotheek, naar geen schulden en rijkdom en de vrijheid om te doen met je geld wat je maar wilt. Het zijn ontzettend simpele stappen die gewoon ontzettend effectief zijn en eigenlijk altijd werken. Je kunt het boek hier kopen.

 

5.The richest man in babylon

1001004001618831

 

 

Dit boek gaat in op de 7 gouden regels die de rijke Babyloniers gebruikten om van een stad in de woestijn een oase van rijkdom te creëren. De regels van toen zijn vandaag de dag nog steeds toepasbaar. Het boek bevat leerzame verhalen met advies en simpele regels over geld uitgeven of juist geld laten groeien. Je kunt het boek hier kopen.

 

 

6.The millionaire next door

71t4nl9bt3l

 

Ook the millionaire next door worden weer 7 kenmerken gevonden van mensen met veel geld. Je zult de echte rijken in deze wereld niet in grote villa’s zien en pronkend met hun welvaart, het zou eerder zo je buurman kunnen zijn. Veel geld zit namelijk in investeren en pensioen en staat op spaarrekeningen en zit dus niet in dure auto’s en dure kleren. Leer de regels van de rijke en wordt een van hen. Je kunt het boek hier kopen.

 

7.The little book of common sense investing

9200000008657309

 

In the little book of common sense investing verken je de wereld van investeringen, beleggingen en de beurs. Het boek geeft je een uitstekende basis om te beginnen met beleggen. Het geeft bijvoorbeeld uitleg over risicomijdend investeren zoals in indexfondsen en dat je daar op de lange termijn altijd meer winst mee maakt dan de beste beleggers. Je kunt het boek hier kopen.

 

 

8.The millionaire fastlane

818b2wyhq8l

 

The millionaire fastlane gaat over twee wegen, de fastlane en de slowlane. De slowlane is de 9-5 baan met een 2e hand autootje en spaarzaam leven. De fastlane gaat over mensen die echt alles op alles zetten om rijk te worden waarbij wat je leuk vind echt geen rol meer speelt. Het  legt uit waarom iedereen snel rijk kan worden en waarom veel mensen arm zijn en blijven. Je kunt het boek hier kopen.

 

 

9.The intelligent investor

513e7bp39pl._sx330_bo1,204,203,200_

 

Ook The intelligent investor gaat over hoe je moet investeren en beleggen op de beurs. Graham legt uit dat je kunt uitrekenen welke aandelen en obligaties onder hun echte waarde op de markt staan en hoe je hier winst op kunt maken. Dit boek is handig voor mensen met wat meer ervaring op de beurs maar kan ook voor beginners heel interessant zijn. Je kunt het boek hier kopen.

 

 

10.The automatic millionaire

81+euu67gxl

 

Je hebt geen budget, wilskracht, een goed salaris, of interesse in geld nodig om een miljonair te worden. Het enige wat je nodig hebt is een goed plan, de rest gaat automatisch. Dit boek legt een realistisch en makkelijk stap voor stap systeem uit waarbij je een keer energie steekt in het plan en voor de rest nooit meer iets hoeft te doen. Je kunt het boek hier kopen.

 

 

Bonus

Daarnaast wil ik de volgende boeken nog een eervolle vermelding geven omdat ze net buiten de lijst vielen maar ze gewoon ontzettend interessante onderwerpen behandelen.

The 4-hour workweek

81qw97ndkvl

 

Rijker zijn en gelukkiger leven begint met het stoppen van die 9 tot 5 mentaliteit, het leren anders naar je geld te kijken en je werk beter te organiseren. Daar gaat the 4-hour werkweek allemaal over. Het geeft tips over het uitbesteden van de goedkope dingen die veel tijd en energie kosten en waar je niet gelukkig van wordt en leert je meer genieten van de tijd die je over houd. Je kunt het boek hier kopen.

 

 

The science of getting rich

342504

 

Via een academisch begrip van de menselijke psychologie leren we hoe het mogelijk is om rijkdom te vergaren zonder onze relaties met het leven om ons heen te kort te doen. Dat is The Science of Getting Rich. Financiële stabiliteit kan verworven worden door het volgen van simpele wetten waarmee we onze plaats in de wereld kunnen vinden en waar wij rijkdom kun verwerven, zonder competitie. Je kunt het boek hier kopen.

 

Om het je nog makkelijker te maken ben ik bezig van elk boek een samenvatting schrijven zodat je nog minder tijd kwijt bent om de belangrijke lessen die deze boeken in zich hebben te leren! Of natuurlijk om te kijken welk theorie je interessant vind en welk boek je dus echt uitgebreid wil lezen.